4 oct 2012

Accident nuclear ( adrià )


Ja fa una setmana, s'intentava apagar el reactor 3 d'Ascó per causes economiques, i, ademés, per començar a fer servir energies alternatives.
La causa és que la van voler apagar massa ràpid i no es va apagar del tot sense que ells es donèssin compte. Així que van apagar també els refrigerants, i van desactivar la assegurança de recalentament.
Aquest matí a les 7:28 hores, el reactor ha explotat, i tots els bombers de la provincia de Tarragona han anat a apagar el foc de la central i a evacuar la zona. L'incendi ha evolucionat més fins que el reactor 2 a les 8:13 hores ha explotat. El problema és que el reactor 2 seguia funcionant mentres els ingeniers intentaven apagar-lo, però ja era massa tard i en una hora és impossible apagar un reactor que previament estava a alt rendiment.
Tota la Catalunya nova i la Comunitat Valenciàna està evacuada ja que segons la previsió meteorològica, els vents aniran cap a l'oest.
El director de la central nuclear d'Ascó demana perdó a tots els ciutadans, però passarà per judici.
No se sap si l'incendi s'apagarà, segons els bombers, no. De moment, ja han mort nou bombers, dos pel foc i set per l'alta radiació.
La diputació de Tarragona, ha estimat que hi ha unes cent persones altament afectades per la radiació nuclear.
França i Gran Bretanya, ajudaran a Catalunya, mentres que el govern espanyol diu que si es volen declarar independents, ja tenen la independència, i que s'arreglin els problemes ells mateixos, ja que tenen autocapacitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario